737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

‘Parkeren Boeing 737 MAX kost 2000 dollar per maand’

Het parkeren van een Boeing 737 MAX kost airlines zo’n 2000 dollar per maand per toestel. Airlines hebben tientallen van de toestellen aan de grond staan na het vliegverbod.

Toestellen

Dat meldt persbureau Bloomberg, dat ook een lijstje opstelde met de airlines met de meeste MAX-toestellen aan de grond.

Southwest

Southwest Airlines is koploper met 34 stuks, gevolgd door American Airlines, China Southern Airlines en Air Canada met ieder 24 toestellen. Voor Air China gaat het om zestien vliegtuigen, United Airlines en FlyDubai beide veertien, WestJet en SpiceJet dertien en Turkish Airlines twaalf. 

Hagelnieuwe 

Wereldwijd gaat het om bijna vijftig maatschappijen. Bijna vijfhonderd toestellen staan aan de grond, inclusief zo’n honderd hagelnieuwe die niet geleverd kunnen worden. De toestellen moeten ondanks dat ze niet vliegen, wel onderhouden worden. 

Termijn

Het vliegverbod van de Boeing 737 MAX duurt nu al flinker langer dan zestig dagen; de termijn waarna vliegtuigen normaliter in ‘long-term storage’ gaan. Om ze nu weer te kunnen laten vliegen, zal veel controles vergen en weken kunnen duren. Voor vliegtuigen die minder dan twee maanden aan de grond staan, is dat volgens Bloomberg slecht enkele uren. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button