fbpx
NieuwsVliegtuigen

ANA vliegt als laatste klant met A380

Als laatste klant van de Airbus A380 vloog ANA deze ochtend voor het eerst een commerciële route met het toestel. De vlucht vertrok vanaf Tokio Narita en kwam om 08:23 aan in Honolulu.

Laatste
Hiermee is All Nippon Airways de laatste klant die een inaugurele vlucht maakt met de A380. Na 2021 wordt de productie van het toestel helemaal stilgelegd omdat het toestel niet goed genoeg verkoopt. Rond de zomerperiode ontvangt ANA nog een derde toestel. Verder moet alleen Emirates in totaal nog veertien A380’s krijgen.

Vakantie
ANA zet de A380 voorlopig enkel in naar Hawaï, een zeer populaire vakantiebestemming onder Japanse toeristen. Deze route wordt drie keer per week uitgevoerd, maar in de komende maanden moet dat tien keer per week worden.

Ruimte
In de A380 van ANA is ruimte voor 520 passagiers in vier verschillende klassen. Daarmee bevat deze A380 de op-een-na meeste stoelen. Emirates heeft ruimte gemaakt voor 617 stoelen. Momenteel vliegen er zo’n 230 A380’s, die worden gebruikt door veertien maatschappijen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button