DuurzaamheidGroningen AirportNieuwsNL nieuwsProfessional

Bouw zonnepark Groningen Airport begonnen

De bouw voor een zonnepark op Groningen Airport Eelde is op vrijdag 24 mei begonnen, zo meldt de luchthaven via Twitter.

Begonnen

De bouw van het zonnepark werd in september 2017 al aangekondigd toen Groenleven, een bedrijf in groene energie, de goedkeuring voor de bouw ontving. Onderstaande tweet laat zien dat het zonnepark opgebouwd wordt.

Groene stroom

Met een totale oppervlakte van ruim twintig hectare wordt het zonnepark aangelegd in de driehoek tussen de taxi- start- en landingsbaan. De opbrengst van de zonnepanelen zorgt voor twintig Megawatt, waardoor 5500 huishoudens van energie worden voorzien. Naar verwachting is de bouw van het park eind oktober afgerond.

Eindhoven

Eindhoven Airport heeft ook een soortgelijk zonnepark op de voormalige strip van de zweefvliegclub. Dat park bestaat uit 11.040 zonnepanelen. Op 27 maart is Zonnepark Welschap door Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser geopend.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close