737 MAXFinancieelNieuwsProfessional

‘Ryanair krijgt miljoenen euro’s compensatie voor 737 MAX-problemen’

Ryanair en Boeing hebben een deal bereikt over de compensatie voor de problemen rondom de 737 MAX waardoor deze toestellen wereldwijd aan de grond moesten worden gehouden. Dat meldt de Ierse krant Irish Independent.

Korting
In plaats van geld op de rekening krijgt Ryanair een korting op het bedrag dat Boeing nog tegoed had van de maatschappij. Hoe hoog dit bedrag is, is niet bekend, maar volgens de krant zou dit gaan om ‘honderden miljoenen euro’s.’

Compensatie
De komende tijd zal Boeing meer afspraken omtrent compensatie moeten maken met luchtvaartmaatschappijen. Volgens CNN zou dit Boeing nu al 2 miljard dollar kosten.

Onderzoek
Eerder werd bekend dat de FAA het lopende onderzoek uitbreidt naar alle 737-toestellen, waardoor het nog langer gaat duren voordat de MAX-vliegtuigen weer de lucht in kunnen.

Vertrouwen
Ryanair zegt nog steeds veel vertrouwen te hebben in Boeing en de MAX-variant en wil zelfs extra toestellen bestellen om zijn woorden kracht bij te zetten.

Crash
De 737 MAX-toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden nadat er binnen korte tijd twee toestellen crashten in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus automatisch naar beneden bleef duwen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button