737 MAXOverig nieuwsProfessional

Ryanair wil meer 737 MAX-toestellen bestellen

Michael O’Leary, de CEO van Ryanair, wil zijn vertrouwen in Boeing en de 737 MAX tonen en zegt daarom bereid te zijn nog meer toestellen van dit type te bestellen zodra het vliegtuig weer de lucht in kan. Dat meldt Flight Global.

Vertrouwen
Tegen CNBC TV zegt O’leary dat hij vindt dat Boeing goed is omgegaan met de MAX-crisis en veel vertrouwen heeft in de vliegtuigbouwer: “Zodra de MAX weer vliegt staan we zeker weer als eerste in de rij om een nieuwe order te plaatsen omdat we ons vertrouwen in Boeing willen laten zien”, aldus O’Leary.

Bestelling
De Ierse LCC is een grote klant van de 737. Momenteel bestaat de vloot uit 431 737NG’s en staan er 135 MAX-toestellen in bestelling met nog een koopoptie van 75 vliegtuigen van dit type.

Vertraging
De eerste MAX-toestellen zouden in april en in de zomer dit jaar geleverd moeten worden, maar vanwege de problemen bij het type toestel is dit minimaal tot de winter vertraagd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close