fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Schiphol dreigt met rechtszaak vanwege ov-staking

Schiphol wil bereikbaar blijven tijdens de landelijke ov-staking aanstaande dinsdag. Als het overleg daarover met de vakbonden spaak loopt, dan spant de luchthaven een spoed-kort geding aan. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Overleg
Het overleg met de bonden loopt nog. De luchthaven zegt geen conflict met hen te hebben, maar tegengestelde belangen. “We willen Schiphol bereikbaar en veilig houden. Als er helemaal geen treinen en bussen rijden, dan wordt dat ernstig beperkt.”

Staking
Als Schiphol besluit naar de rechter te stappen, dan zou dat zondagochtend moeten plaatsvinden op de luchthaven zelf. De vakbonden willen met de staking een beter pensioenstelsel afdwingen voor werknemers in het streekvervoer. De NS voorziet grote problemen en adviseert reizigers niet met de trein te reizen. Ook op woensdag 29 mei kan er nog veel hinder zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button