737 MAXBoeingFrequente reizigerNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Terugkeer 737 MAX vertraagd vanwege breder onderzoek

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA verbreedt het onderzoek in het certificeringsproces van de 737 MAX, waardoor de terugkeer van het toestel mogelijk vertraging oploopt. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van overheidsbronnen.

Onderzoek
De Federal Aviation Administration wil ook de voorganger van het toestel, de B737, in het onderzoek betrekken. De veiligheid daarvan is niet in twijfel, maar het bredere onderzoek zorgt er naar verwachting wel voor dat het langer duurt voordat de MAX-variant wordt vrijgegeven.

Aandeelhouders
Ondertussen start ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC een onderzoek of Boeing de aandeelhouders wel op een juiste manier heeft geïnformeerd over de toestand rondom de 737 MAX, zo meldt Bloomberg.

Crash
De 737 MAX-toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden nadat er binnen korte tijd twee toestellen crashten in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus automatisch naar beneden bleef duwen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close