AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Avianca Brazil mag niet meer vliegen

De Braziliaanse maatschappij Avianca Brazil mag niet meer de lucht in. Dat meldt luchtvaartautoriteit ANAC in een statement.

Opschorting
In een verklaring zegt ANAC alle operaties van Avianca Brazil op te schorten als voorzorgsmaatregel. Pas als de maatschappij kan aantonen dat er veilig kan worden gevlogen kan de beslissing worden teruggedraaid.

Faillissement
De maatschappij vroeg in december 2018 faillissement aan omdat een deel van de verhuurders een gedeelte van de verhuurde toestellen wilde terugnemen nadat de huur niet betaald kon worden. Avianca Brazil heeft 53 vliegtuigen in de vloot, die allemaal zijn gehuurd.

Toekomst
Het is nog niet bekend wat er met de maatschappij gaat gebeuren. Er is nog veel onzekerheid over het al dan niet verkopen van verschillende onderdelen van de maatschappij om schulden af te kunnen lossen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/