Licht en luchtigNaast het nieuwsOpmerkelijk

Dit is waarom je vaak CNN ziet op Amerikaanse luchthavens

Als je veel op Amerikaanse luchthavens komt, dan is het je vast wel eens opgevallen: bijna overal zie je CNN aan staan op de schermen. Maar waarom is dat eigenlijk?

Content
De Amerikaanse afdeling van Reader’s Digest zocht uit hoe het zit. Het blijkt dat niet CNN wordt getoond op de tv-schermen, maar CNN Airport Network. Dit is wel onderdeel van CNN, maar is speciaal gemaakt voor luchthavens. Het vliegveld kan dan zelf kiezen welke content wordt getoond. Zo worden beelden over vliegtuigcrashes bijvoorbeeld niet getoond op de schermen.

Financieel
CNN Airport Network heeft contracten met ongeveer 59% van de luchthavens. Het bedrijf betaalt de luchthavens om het kanaal aan te zetten en voor sommige vliegvelden betaalt de zender zelfs de tv-schermen. Andere netwerken betalen ook voor het recht om uit te zenden op luchthavens, maar CNN Airport Network betaalt het meest. Welk bedrag hiermee gepaard gaat, is niet bekend.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close