fbpx
Groningen AirportNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Eelde aast op vracht- en militaire vluchten’

Als het aan Groningen Airport Eelde ligt worden er vluchten overgeplaatst vanuit Eindhoven en andere Nederlandse luchthavens. Dat moet de bedrijvigheid op de Groningse luchthaven bevorderen.

Volgens Leendert Klaassen, lid van de Raad van Commissarissen van het vliegveld, vormen de komende jaren voor Eelde een beslissende periode. Hierover schrijft het Dagblad van het Noorden.

Visie
Uit de op te stellen gezamenlijke visie van de Nederlandse luchthavens hoopt Eelde kansen te benutten. In de nieuwe luchtvaartnota wordt opgenomen welke en hoeveel vluchten er per luchthaven zijn toegestaan. Doordat Schiphol, Rotterdam en Eindhoven de huidige limiet van het toegestane aantal vluchten hebben bereikt, zijn er volgens Klaassen mogelijkheden. 

Lelystad
Een van de genoemde voorbeelden is het overnemen van vakantievluchten van Schiphol. Lelystad is hiervoor bestemd, maar onduidelijk is wanneer het vliegveld open mag voor passagiersvluchten. Volgens de RvC is er in Groningen voldoende capaciteit over.

Militair
Ook vrachtverkeer uit Maastricht kan prima in Groningen worden afgehandeld vindt men, net als militaire vluchten uit Eindhoven. De Hercules en KDC-10 transportvliegtuigen van Defensie hebben nu Eindhoven als thuisbasis. Door verplaatsing naar Eelde komt er in Eindhoven ruimte voor burgerluchtvaart.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button