fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsSchiphol Airport

Schiphol beperkt per trein bereikbaar tijdens ov-staking

Schiphol blijft dinsdag tijdens de landelijke ov-staking bereikbaar per trein. Daartoe heeft de rechter besloten tijdens een kort geding. 

Pendeldienst
De vakbonden moeten van de rechter meewerken aan het uitvoeren van een pendeldienst per trein op het traject Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam. Volgens Schiphol is de veiligheid van de luchthaven in het geding als er geen treinverkeer plaatsvindt. 

CEO Dick Benschop: “Wij zijn blij met dit besluit van de rechter. Reizigers moeten er echter nog steeds rekening mee houden dat door het beperkte verkeer en de drukte op de wegen Schiphol slecht bereikbaar is.” 

Maatregelen
De luchthaven neemt maatregelen om de drukte in goede banen te leiden. Er wordt extra personeel ingezet, waaronder kantoormedewerkers. Ook zet de gemeente Haarlemmermeer verkeersregelaars in. Over de verdere maatregelen wordt in een later stadium besloten.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button