fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Air Asia niet meer geïnteresseerd in 737’s Jet Airways’

Air Asia is niet langer van plan om de aan de grond gehouden Boeing 737’s van Jet Airways over te nemen. De vliegtuigen van de Indiase carrier staan sinds enkele weken aan de ketting wegens de financiële problemen bij de maatschappij. 

Vloot
Volgens prijsvechter Air Asia India past het vliegtuigtype niet binnen de vloot. De voorkeur geniet om de operatie voort te zetten met één vliegtuigtype, omdat dit efficiënter is. Dat meldt een ingewijde volgens India Today.

Impact
Jet Airways heeft de vliegoperatie per 17 april dit jaar stopgezet omdat het niet langer aan diverse betalingsverplichtingen kon voldoen. De impact op de Indiase markt is groot. Concurrenten als SpiceJet en Vistara spelen sindsdien in op de toegenomen vraag. SpiceJet zou inmiddels twintig vliegtuigen hebben overgenomen van Jet.

Ook Qatar Airways toonde interesse in het opvoeren van de vliegfrequentie op Indiase bestemmingen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button