AirlinesIndustrieJet AirwaysNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Air Asia niet meer geïnteresseerd in 737’s Jet Airways’

Air Asia is niet langer van plan om de aan de grond gehouden Boeing 737’s van Jet Airways over te nemen. De vliegtuigen van de Indiase carrier staan sinds enkele weken aan de ketting wegens de financiële problemen bij de maatschappij. 

Vloot
Volgens prijsvechter Air Asia India past het vliegtuigtype niet binnen de vloot. De voorkeur geniet om de operatie voort te zetten met één vliegtuigtype, omdat dit efficiënter is. Dat meldt een ingewijde volgens India Today.

Impact
Jet Airways heeft de vliegoperatie per 17 april dit jaar stopgezet omdat het niet langer aan diverse betalingsverplichtingen kon voldoen. De impact op de Indiase markt is groot. Concurrenten als SpiceJet en Vistara spelen sindsdien in op de toegenomen vraag. SpiceJet zou inmiddels twintig vliegtuigen hebben overgenomen van Jet.

Ook Qatar Airways toonde interesse in het opvoeren van de vliegfrequentie op Indiase bestemmingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/