AirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Air New Zealand tekent voor acht Boeing 787-10’s

Air New Zealand heeft bij Boeing acht 787-10’s besteld. De toestellen hebben een cataloguswaarde van 2,7 miljard dollar.

Vervanging

Dat heben Boeing en Air New Zealand bekendgemaakt. Vorige week werd al duidelijk dat Air New Zealand de zinnen had gezet op nieuwe Boeing-toestellen voor de vervanging van acht 777-200ER’s.

Capaciteit

“Dit is een zeer belangrijk besluit voor onze maatschappij”, zegt topman Christopher Luxon van Air New Zealand. De Boeing 787-10 Dreamliner biedt 15 procent meer capaciteit voor zowel passagiers als cargo dan de 787-9 die de maatschappij al in de vloot heeft. 

Groei 

“Deze investering biedt een platform voor onze toekomstige strategische richting en opent nieuwe kansen voor groei.” De 787-10 is het aangewezen toestel om de 777-200ER’s te vervangen, voegt de ceo eraan toe. 

Vloot

Air New Zealand was wereldwijd de eerste carrier die de 787-9 opnam in de vloot. Daarvan heeft de maatschappij op het moment dertien, daar komt nog een bij. Inclusief de nieuwe bestelling telt de vloot 22 Dreamliners. De maatschappij heeft ook zeven Boeing 777-300ER’s en nu nog de acht 777-200ER’s die vervangen zullen worden door de nieuwe bestelling. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/