fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM-staf reist niet in verband met ov-staking

KLM heeft in verband met de staking van het openbaar vervoer dinsdag, alle stafreizen geannuleerd. Dat is één van de maatregelen die de maatschappij heeft genomen om de staking het hoofd te bieden.

Bereikbaarheid 

Dat laat een woordvoerder van KLM desgevraagd weten. De staking heeft volgens KLM ‘grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Schiphol’. Passagiers kunnen kosteloos hun vlucht omboeken naar een andere datum.

Noodzakelijk 

De luchthaven waarschuwde ook al voor de grote gevolgen van de ov-staking. Schiphol en KLM roepen mensen op vooral niet naar de luchthaven te komen als het niet noodzakelijk is. “KLM en Schiphol werken intensief samen om de gevolgen voor medewerkers en passagiers zoveel mogelijk te beperken”, aldus KLM.

Noodmaatregelen 

Dankzij een kort geding van Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer, rijden ondanks de staking wel beperkt treinen tussen Amsterdam CS en Schiphol; vier per uur in plaats van de gebruikelijke 25. “Dit is echter niet voldoende om de normale reizigersstroom te verwerken en bedoeld als noodmaatregel”, zegt KLM. 

Schiphol 

De maatschappij roept de eigen medewerkers op om als hun werkplek Schiphol of Schiphol-Oost is, thuis te werken. Als de werknemers toch naar de luchthaven moeten, kunnen ze bijvoorbeeld carpoolen oppert KLM. “Vertrek je met de auto? Vertrek dan op tijd, aangezien grote verkeersdrukte wordt verwachtte”, aldus KLM in het schrijven aan alle KLM’ers.  

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Gerelateerde artikelen

Back to top button