fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Malaysia en JAL intensiveren samenwerking

Malaysia Airlines Berhad (MAB) en Japan Airlines (JAL) intensiveren hun samenwerking op de routes tussen Maleisië en Japan. Dat heeft JAL bekendgemaakt via een gezamenlijk persbericht.

Oneworld

Sinds 2012, toen Malaysia zich aansloot bij oneworld, werken de twee op de routes tussen hun thuisbases al samen via codeshares. Nu richten ze een joint business op.

Routes

Daartoe hebben de maatschappijen een intentieverklaring getekend. “De joint business moet er uiteindelijk toe leiden dat de kwaliteit van de dienstverlening op de routes tussen Maleisië en Japan verbetert”, aldus het persbericht. “Dit markeert een nieuwe hoofdstuk.” 

Toerisme

De twee zullen op meer terreinen samenwerken. Zo zullen best pratices worden uitgewisseld, maar wordt ook gekeken naar samenwerking op het gebied van vracht en het aanjagen van het toerisme in beide landen. De autoriteiten moeten de intensieve samenwerking nog goedkeuren. Daarvoor is anti-trust immuniteit aangevraagd. 

Vluchten

Malaysia Airlines vliegt twaalf keer per week naar Japan; JAL vliegt zeven keert per week naar Maleisië. “Gezamenlijk hebben we negentien vluchten per week tussen Kuala Lumpur en Tokio.” Malaysia vliegt ook dagelijks van Kuala Lumpur naar Osaka en twee keer in de week van Kota Kinabalu naar Tokio. 

Olympische Spelen 

Wanneer de benodigde goedkeuringen zijn verkregen, moet de joint venture in 2020 -gelijktijdig met de Olympische Spelen in Tokio, zijn beslag krijgen. 

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button