AirlinesOverig nieuwsProfessional

Malaysia en JAL intensiveren samenwerking

Malaysia Airlines Berhad (MAB) en Japan Airlines (JAL) intensiveren hun samenwerking op de routes tussen Maleisië en Japan. Dat heeft JAL bekendgemaakt via een gezamenlijk persbericht.

Oneworld

Sinds 2012, toen Malaysia zich aansloot bij oneworld, werken de twee op de routes tussen hun thuisbases al samen via codeshares. Nu richten ze een joint business op.

Routes

Daartoe hebben de maatschappijen een intentieverklaring getekend. “De joint business moet er uiteindelijk toe leiden dat de kwaliteit van de dienstverlening op de routes tussen Maleisië en Japan verbetert”, aldus het persbericht. “Dit markeert een nieuwe hoofdstuk.” 

Toerisme

De twee zullen op meer terreinen samenwerken. Zo zullen best pratices worden uitgewisseld, maar wordt ook gekeken naar samenwerking op het gebied van vracht en het aanjagen van het toerisme in beide landen. De autoriteiten moeten de intensieve samenwerking nog goedkeuren. Daarvoor is anti-trust immuniteit aangevraagd. 

Vluchten

Malaysia Airlines vliegt twaalf keer per week naar Japan; JAL vliegt zeven keert per week naar Maleisië. “Gezamenlijk hebben we negentien vluchten per week tussen Kuala Lumpur en Tokio.” Malaysia vliegt ook dagelijks van Kuala Lumpur naar Osaka en twee keer in de week van Kota Kinabalu naar Tokio. 

Olympische Spelen 

Wanneer de benodigde goedkeuringen zijn verkregen, moet de joint venture in 2020 -gelijktijdig met de Olympische Spelen in Tokio, zijn beslag krijgen. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/