Air FranceAir France-KLMNieuwsProfessional

Transavia Frankrijk mag van Air France-piloten verder groeien

Transavia Frankrijk mag van de piloten van Air France verder groeien dan de eerder gestelde limiet van veertig toestellen. Dat meldt Air France-KLM.

Groei

De achterban van pilotenvakbond SNPL heeft vrijwel unaniem voor een motie gestemd die verdere groei van Transavia Frankrijk mogelijk maakt. “Deze nieuwe ontwikkeling is een sterk bewijs van de verbeterde relatie en positieve cultuur die zich binnen Air France ontwikkelt”, zegt ceo Ben Smith van Air France-KLM.

Plafond 

“De vertegenwoordigers van vakbond SNPL hebben met 97 procent van de stemmen ingestemd met een motie die het mogelijk maakt te heronderhandelen over het huidige plafond van veertig toestellen”, aldus het moederbedrijf van Air France en KLM.

Toestellen 

Het ‘goede nieuws’ komt aan de vooravond van de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM. De SNPL zal de komende tijd gesprekken voeren over een mogelijke expansie van Transavia. In 2014 werd afgesproken tussen de piloten en het moederbedrijf dat de lage-kostenmaatschappij niet verder zou groeien dan veertig toestellen.

Air France 

Dit om te voorkomen dat teveel routes zouden worden overgeheveld van Air France naar Transavia. Deze zomer telt de vloot van Transavia Frankrijk 38 vliegtuigen. “Een grotere operatie van Transavia Frankrijk beschermt de huidige omvang van het routenetwerk van Air France en positioneert Transavia als een sterke speler in de competitieve low-costmarkt.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/