fbpx
Air FranceAir France-KLMNieuwsPiloten en CrewProfessional

Transavia Frankrijk mag van Air France-piloten verder groeien

Transavia Frankrijk mag van de piloten van Air France verder groeien dan de eerder gestelde limiet van veertig toestellen. Dat meldt Air France-KLM.

Groei

De achterban van pilotenvakbond SNPL heeft vrijwel unaniem voor een motie gestemd die verdere groei van Transavia Frankrijk mogelijk maakt. “Deze nieuwe ontwikkeling is een sterk bewijs van de verbeterde relatie en positieve cultuur die zich binnen Air France ontwikkelt”, zegt ceo Ben Smith van Air France-KLM.

Plafond 

“De vertegenwoordigers van vakbond SNPL hebben met 97 procent van de stemmen ingestemd met een motie die het mogelijk maakt te heronderhandelen over het huidige plafond van veertig toestellen”, aldus het moederbedrijf van Air France en KLM.

Toestellen 

Het ‘goede nieuws’ komt aan de vooravond van de aandeelhoudersvergadering van Air France-KLM. De SNPL zal de komende tijd gesprekken voeren over een mogelijke expansie van Transavia. In 2014 werd afgesproken tussen de piloten en het moederbedrijf dat de lage-kostenmaatschappij niet verder zou groeien dan veertig toestellen.

Air France 

Dit om te voorkomen dat teveel routes zouden worden overgeheveld van Air France naar Transavia. Deze zomer telt de vloot van Transavia Frankrijk 38 vliegtuigen. “Een grotere operatie van Transavia Frankrijk beschermt de huidige omvang van het routenetwerk van Air France en positioneert Transavia als een sterke speler in de competitieve low-costmarkt.”

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button