fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Woensdag stakingen en werkonderbrekingen op Schiphol

Een dag na de landelijke ov-staking die ook Schiphol raakt, organiseert vakbond FNV acties op de luchthaven. Zo zijn er stakingen en werkonderbrekingen bij onder andere de beveiliging en bagageafhandeling.

Pensioen

Deze acties zijn net als de ov-staking van dinsdag bedoeld om de eisen van de vakbond over pensioen en AOW kracht bij te zetten, zo laat vakbond FNV weten. 

Manifestaties

Volgens een woordvoerster van de FNV is expres gekozen voor het scheiden van de staking in het openbaar vervoer en acties in andere sectoren. “Zodat zoveel mogelijk mensen woensdag kunnen meedoen aan de manifestaties die in het land gehouden worden.”

Beveiligers 

Vanaf 00.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag leggen de schoonmakers op Schiphol het werk neer. “Uitgezonderd de bedrijven die de vliegtuigen schoonmaken.” De beveiligers leggen op iedere locatie twee keer 33 minuten het werk neer; in de ochtend en de namiddag of avond. Twee keer 33 is 66, de leeftijd waarop de FNV vindt dat de AOW-leeftijd moet blijven. 

Bagage

Rond lunchtijd wordt een manifestatie van 66 minuten gehouden op Schiphol Plaza, bagage-afhandelaars en platformmedewerkers leggen volgens de FNV op datzelfde tijdstip het werk voor 66 minuten neer. De vakbond roept de surveillanten van Securitas en de mensen die de ruimbagage controleren op strikt volgens de regels te werken. 

Indexatie 

Behalve het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar wil de FNV ook een ‘goed pensioen voor iedereen, ook voor flexwerkers en zzp’ers en indexatie ‘voor elke generatie’. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button