Air France-KLMCO2DuurzaamheidNieuwsProfessional

Dit levert duurzaamheidsacties van Air France-KLM op

Air France-KLM heeft in haar duurzaamheidsrapport de resultaten bekendgemaakt die de inspanningen op duurzaamheidsvlak hebben opgeleverd.

Vluchten

Volgens de luchtvaartcombinatie heeft het sinds 2000 een geluidsreductie van 35 procent bewerkstelligd. Ook heeft KLM 1.300 ton aan duurzame brandstof gebruikt, iets waar de Nederlandse maatschappij zich meer op toelegt door middel van een nieuwe biofuel-fabriek in Delfzijl. Sinds 2011 zou Air France-KLM de CO2-uitstoot met 21,6 procent hebben laten afnemen. Air France-KLM heeft een gezamenlijke vloot van 548 vliegtuigen, met een gemiddelde leeftijd van 11,3 jaar.

Elektrisch

Ook op de grond wordt er gekeken naar minder belastende mogelijkheden voor het milieu. Zo is de helft van de apparatuur op de grond elektrisch en heeft de luchtvaartcombi sinds 2011 zo’n 23 procent aan energie bespaard, bijvoorbeeld door middel van nieuwe pushback trucks. Ook werd er ook sinds 2011 vier procent minder afval geproduceerd en zes procent minder water verbruikt.

Bomen

Daarnaast plantte KLM, dankzij de in 2008 opgerichte compensatiedienst CO2ZERO, waarmee passagiers door middel van een vergoeding hun vlucht CO2-neutraal kunnen maken, 312 hectare aan tropisch regenwoud. Door het ‘Trip and Tree’ programma van Air France zijn er ook nog 85.500 bomen geplant.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close