AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueRoutesTransavia

Noord-IJsland ontvangt eerste Transavia-vlucht

De stad Akureyri in de regio Noord-IJsland heeft voor het eerst een Transavia-vlucht ontvangen. Samen met Voigt Travel vliegt de Nederlandse maatschappij deze zomerperiode naar de bestemming in de poolcirkel.

Eerste

De eerste Transavia-vlucht naar Akureyri vertrok op maandag 27 mei vanuit het Rotterdam The Hague Airport naar de stad in het noorden van IJsland. Vlucht HV 105 vertrok om 07:18 vanuit Rotterdam en twee uur en vijftig minuten later zette de Boeing 737-700 haar wielen voor het eerst op Akureyrarflugvöllur, oftewel de luchthaven van Akureyri. Daar werd het vliegtuig ontvangen met een watersaluut.

Zestien

In de zomerperiode zal Transavia nog vijftien keer de vlucht vanuit Rotterdam naar Akureyri uitvoeren, waardoor de maatschappij in totaal zestien keer vanuit Zestienhoven naar het noorden van IJsland vliegt.

IJsland

Naast de nieuwe bestemming vliegt Transavia vanaf 5 juli op maandag, woensdag en vrijdag ook een vlucht aan naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Die vluchten worden vanuit Schiphol uitgevoerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button