fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsPiloten en CrewProfessional

SAS incasseert flink verlies door staking personeel

SAS Scandinavian Airlines heeft een flink verlies geïncasseerd door stakingen van het personeel, zo blijkt uit de rapportage over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van SAS.

Staking

De stakingen die door het personeel van SAS georganiseerd werden tussen 26 april en 2 mei jongstleden, hebben voor een financiële schade van 650 miljoen Zweedse kroon gezorgd, omgerekend 60,8 miljoen euro. Dit zorgde, samen met een hogere brandstofkosten, zwakkere Zweedse kroon en een afnemende vraag in tickets voor Zweedse binnenlandse vluchten, voor een kwartaalverlies voor belastingen van 1,2 miljard kroon (112,3 miljoen euro). De omzet bedroeg bijna 10,2 miljard kroon (954,7 miljoen euro).

Excuses

Rickard Gustafson, de ceo van SAS, biedt in de kwartaalrapportage zijn excuses aan de getroffen reizigers aan; ‘door de stakingen zijn er zo’n 4.000 vluchten geannuleerd en ik verontschuldig me aan alle 370.000 passagiers die door de staking getroffen zijn.’

Efficiëntie

Door de ontwikkelingen bij SAS moet er volgens Gustafson gefocust worden op het verbeteren van de efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid van de maatschappij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button