AirlinesCO2DuurzaamheidEditors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalRotterdam The HagueTransavia

Transavia kiest voor biofuel van Rotterdam The Hague Airport

Waar moederbedrijf KLM haar biofuel in de toekomst in Delfzijl zal laten maken, kiest Transavia voor biologische brandstof geproduceerd op Rotterdam The Hague Airport, zo zegt een Transavia-woordvoerster desgevraagd aan Up.

Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) start een studie met als doel om ‘de productie van duurzame kerosine uit lucht op de luchthaven mogelijk te maken. Streven is om met zo’n demonstratie installatie als eerste duurzame kerosine uit lucht aan de markt aan te bieden’, aldus het vliegveld. De studie moet uiteindelijk leiden tot de bouw van een kleine installatie op het luchthaventerrein waar rond de 1.000 liter duurzame kerosine per dag kan worden geproduceerd. 

Transavia

Volgens de woordvoerster moet Transavia samen met het RTHA de plannen nog concretiseren, maar als alles volgens plan verloopt zou de luchtvaartmaatschappij in 2021 de bio-kerosine kunnen afnemen. Transavia is dan de enige maatschappij zijn die de volledige hoeveelheid geproduceerde biobrandstof zal gebruiken.

KLM

Moederbedrijf KLM kondigde op maandag 27 mei aan Europa’s eerste biobrandstoffabriek te bouwen in Delfzijl. De fabriek moet een capaciteit krijgen van 100.000 ton per jaar. Driekwart daarvan is bestemd voor KLM. Volgens de maatschappij zijn zij de eerste airline die op dergelijke schaal investeren in biofuel. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close