Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportStaking

Acties op Schiphol bij beveiliging, schoonmaak en afhandeling

De vakbonden hebben de achterban opgeroepen woensdag actie te voeren bij verschillende sectoren op Schiphol. De luchthaven laat weten dat afspraken zijn gemaakt om de veiligheid en operationele processen niet in gevaar te brengen.

Security 

Na de landelijke staking in het openbaar vervoer van dinsdag, worden de pensioenacties woensdag landelijk doorgezet in andere sectoren. Op Schiphol worden werkonderbrekingen en stakingen gehouden bij de schoonmaakbedrijven, security en afhandelaars. 

Toiletten

Het schoonmaakpersoneel op Schiphol is opgeroepen om 24 uur te staken. “We zetten ons in om toiletten en afvalbakken op een minimaal niveau schoon te houden”, zo laat een woordvoerster van de luchthaven weten. Bij de security gaat het om werkonderbrekingen van twee keer 33 minuten. “Op verschillende locaties.”

Afhandelingsbedrijven 

Personeel van afhandelingsbedrijven, zowel voor de check-in balies als het platform en de bagage leggen tussen 12:30 uur en 13:36 uur het werk neer. Volgens Schiphol gaat het om werknemers van Dnata, Aviapartner en Swissport die zijn opgeroepen om het werk te onderbreken. 

Plaza

Vakbond FNV liet eerder al weten dat tussen de middag een manifestatie wordt gehouden op Schiphol Plaza. Schiphol raadt reizigers aan de website en app van de luchthaven en die van hun luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden voor meer informatie. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/