737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing 737 MAX vliegt in juli weer’

Volgens Boeing zullen de 737 MAX-toestellen in juli weer mogen vliegen, zo vertelde de vliegtuigbouwer aan het Indiase SpiceJet. Dat zei de cfo van SpiceJet, een van de grootste MAX-afnemers, tijdens een interview met Bloomberg.

Sneller

Als de vliegtuigen in juli al weer zouden mogen vliegen, zou dat sneller zijn dan voorheen werd aangenomen. Eerder ging men ervan uit dat de 737 MAX’s niet voor medio augustus weer de lucht in zouden mogen. Kiran Koteshwar, de cfo van SpiceJet vertelde in het interview dat ‘uit de tijdlijn die naar ons is gecommuniceerd het juli wordt, of zelfs eind juni.’ IATA-topman Alexandre de Juniac verwacht dat de MAX pas over 10 tot 12 weken weer kan vliegen, ‘maar de autoriteiten moeten daarover de knoop doorhakken.’

Update

Of die tijdsperiode ook gehaald zal worden is nog de vraag. Ook al heeft Boeing de update voor het toestel afgerond, het moet nog wel goedgekeurd worden door zowel de Amerikaanse- als andere luchtvaartautoriteiten. Enkele dagen geleden meldde The Wall Street Journal dat de terugkeer van de MAX vertraging kan oplopen omdat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit het onderzoek in het certificeringsproces van het toestel zal verbreden.

Grond

De 737 MAX-toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden nadat er binnen korte tijd twee toestellen crashten in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus automatisch naar beneden bleef duwen. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/