fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing 737 MAX vliegt in juli weer’

Volgens Boeing zullen de 737 MAX-toestellen in juli weer mogen vliegen, zo vertelde de vliegtuigbouwer aan het Indiase SpiceJet. Dat zei de cfo van SpiceJet, een van de grootste MAX-afnemers, tijdens een interview met Bloomberg.

Sneller

Als de vliegtuigen in juli al weer zouden mogen vliegen, zou dat sneller zijn dan voorheen werd aangenomen. Eerder ging men ervan uit dat de 737 MAX’s niet voor medio augustus weer de lucht in zouden mogen. Kiran Koteshwar, de cfo van SpiceJet vertelde in het interview dat ‘uit de tijdlijn die naar ons is gecommuniceerd het juli wordt, of zelfs eind juni.’ IATA-topman Alexandre de Juniac verwacht dat de MAX pas over 10 tot 12 weken weer kan vliegen, ‘maar de autoriteiten moeten daarover de knoop doorhakken.’

Update

Of die tijdsperiode ook gehaald zal worden is nog de vraag. Ook al heeft Boeing de update voor het toestel afgerond, het moet nog wel goedgekeurd worden door zowel de Amerikaanse- als andere luchtvaartautoriteiten. Enkele dagen geleden meldde The Wall Street Journal dat de terugkeer van de MAX vertraging kan oplopen omdat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit het onderzoek in het certificeringsproces van het toestel zal verbreden.

Grond

De 737 MAX-toestellen worden wereldwijd aan de grond gehouden nadat er binnen korte tijd twee toestellen crashten in Indonesië en Ethiopië door een fout in de software, wat er toe leidde dat in sommige situaties de neus automatisch naar beneden bleef duwen. In totaal eisten beide ongevallen 346 mensen het leven.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button