fbpx
AirbusNieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegtuigen

‘Extra Airbus-personeel naar Duitsland voor meer A321’s’

Airbus zal personeel van andere landen onderbrengen in de Duitse fabriek in Hamburg, waar snel er meer A321’s geproduceerd moeten worden, zo meldt Reuters op basis van bronnen.

Duitsland

De Europese vliegtuigbouwer, die vandaag 50 jaar bestaat, zal werknemers van andere landen naar de Duitse fabriek in Hamburg overhevelen om daar de productie van de A321 op te voeren. De extra werknemers moeten de fabriek klaarmaken voor de hogere productie.

A321

Volgens de bronnen is de A321 erg populair, maar wordt het vliegtuig steeds vaker gebruikt voor middellange tot lange afstanden, terwijl het toestel origineel ontworpen was voor kortere afstanden. De A321’s die op lange afstanden worden ingezet hebben een andere cabine dan de standaarduitvoering van de A321. Om de ‘langeafstandscabine’ te produceren zijn er andere technieken én meer werknemers nodig.

A380

Airbus zou nu werknemers, die hun baan dreigen te verliezen door het wegvallen van de A380-productie in 2021, hebben aangeboden om in Duitsland te komen werken. Ook worden tijdelijke contracten omgezet in vaste contracten.

Verhogen

Airbus zou de productie van hun narrowbody-toestellen willen verhogen van 60 vliegtuigen per maand naar 63 per maand. Ook heeft de vliegtuigbouwer een onderzoek lopen dat bekijkt of het haalbaar is om per maand 71 vliegtuigen met één gangpad te produceren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button