AirlinesNieuwsProfessional

IATA: airlines noteren recordbezettingsgraad in april

De International Air Transport Association (IATA) meldt dat airlines in de maand april een recordbezettingsgraad hebben genoteerd.

Record

Afgelopen maand steeg de bezettingsgraad wereldwijd met 0,6 procentpunt naar 82,8 procent. Niet eerder in april waren vliegtuigen zo goed gevuld met passagiers als in de afgelopen aprilmaand. De vraag naar vliegreizen steeg met 4,3 procent en de capaciteit zag een stijging van 3,6 procent.

Europa

Het Europese vliegverkeer steeg met 8 procent in vergelijking met april vorig jaar. Het is daarmee de sterkste groei sinds december. Toch heeft de mondiale economische crisis en de onzekerheden rond de Brexit impact op het vliegverkeer, want het aantal gevlogen kilometers met betalende klanten steeg slechts één procent.

Binnenland

Kijkende naar binnenlandse ontwikkelingen is te zien dat in India, door het wegvallen van Jet Airways, het vliegverkeer met 0,5 procent is afgenomen in vergelijking met april vorig jaar. In Rusland steeg het binnenlandse vliegverkeer het meest met 10,4 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close