fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalTransavia

Inschrijving tweede klas Transavia-vliegschool opent in juni

De inschrijvingen voor de tweede klas van het Transavia airline pilot program zullen begin juni geopend worden, zo meldt een woordvoerster desgevraagd aan Up.

Opleiding

Een exacte datum is nog niet bekend volgens de zegsvrouw, maar begin juni worden de inschrijvingen voor de opleiding geopend. Er is in de nieuwe klas ruimte voor 12 piloten in spé. Als alle inschrijvingen zijn verwerkt en de kandidaten zijn aangenomen zullen zij medio oktober starten met de opleiding.

Diversiteit

De eerste klas van het Transavia-programma bestond enkel uit jongemannen, op de vraag of de selectie in de tweede klas diverser zal worden luidt het antwoord: ‘we gaan voor de beste kandidaten, dat staat voorop. We kijken wel hoe we ervoor kunnen zorgen dat er zich aan de voorkant onder andere meer vrouwen aanmelden. Daar doen we ook ons best voor, door hier gericht op te targeten via social media.’

Start

Op 28 maart van dit jaar ging het Transavia airline pilot program van start met de eerste lichting studenten. Hoe de ceremonie er aan toe ging is in onderstaande video te zien.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button