Frequente reizigerInflightKLMLicht en luchtigNaast het nieuwsNL nieuws

KLM-piloot kookt voor business class-passagiers

Zes juryleden kozen KLM-piloot Folkert Stikvoort als winnaar van de KLM Kookwedstrijd, waardoor zijn gerecht vanaf januari volgend jaar aan de businessclass-passagiers geserveerd wordt, zo meldt KLM.

Gerecht

Miriam Kartman, hoofd inflight services bij KLM zegt over de actie: ‘KLM wil passagiers aan boord een thuisgevoel geven. Het culinaire talent van KLM-medewerkers zorgt ervoor dat we de World Business Class-passagiers een heerlijk gerecht kunnen serveren.’ Het gerecht zal ‘waarschijnlijk voor een periode van drie maanden’ aan de business class-passagiers geserveerd worden. Het winnende gerecht van de piloot zal vanaf januari 2020 geserveerd worden aan passagiers die in business vliegen.

Vis

‘De opdracht voor de kookwedstrijd was om pasta met duurzame vis te maken. De gerechten werden gekeurd op smaak, presentatie, het gebruik van ingrediënten, bij voorkeur van Nederlandse bodem en of het gerecht ‘kan vliegen.’ Stikvoort won met zijn ravioli van schelvis in Noilly Prat-saus met zuring. Topkok Jonnie Boer beoordeelde de creatie als ‘heel erg lekker’, aldus KLM.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close