fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘British Airways verlengt samenwerking Air Belgium’

British Airways verlengt de samenwerking met Air Belgium. De Britse maatschappij tekent een nieuw contract voor het gebruik van de Airbus A340 van de Belgische maatschappij, zo meldt de website aviation24.

Gebruik

Met het nieuwe contract tekent British Airways voor het gebruik van de Airbus A340 van Air Belgium voor de periode van 18 augustus tot 31 oktober van dit jaar. De Britten zullen de A340 inzetten op de route tussen Londen Heathrow en de Egyptische hoofdstad Caïro. De A340 vervangt daarmee de Boeing 787 Dreamliners van British Airways op die route.

Eerste

Het is niet de eerste keer dat British Airways gebruik maakt van de toestellen van Air Belgium. Zo wordt, en werd, de A340 al ingezet op routes naar New York, Toronto en Abu Dhabi. Het vorige contract loopt op 17 augustus af.

Reden

De reden voor de inzet van de A340 zijn de problemen met de Rolls Royce-motoren die de 787-vloot van BA aandrijven. De toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 motoren moeten worden gecontroleerd na wereldwijde problemen. Ook andere airlines, zoals Virgin en Norwegian hebben maatregelen genomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button