fbpx
BoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Eerste testvlucht Boeing 777X gepland voor eind juni’

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing zou de eerste testvlucht van de nieuwe Boeing 777X hebben gepland voor eind juni, zo vertellen bronnen bekend met de zaak aan Reuters.

Testvlucht

Als de testvlucht van de 777X eind juni zal plaatsvinden is dat iets later Boeing voorheen had gepland. Toch ligt het productieproces van het vliegtuig op schema, om in het jaar 2020 door luchtvaartmaatschappijen in gebruik te worden genomen. Eerder hoopte Boeing om de 777X op de vliegshow van Parijs te laten vliegen, maar dat is net iets te vroeg volgens de bronnen. De Paris Air Show valt tussen 17 en 23 juni. Boeing wilde geen commentaar geven op de vragen van Reuters omtrent de vluchtdata.

Vier

In totaal heeft Boeing nu vier 777X-toestellen geproduceerd. De eerste twee 777X-testvliegtuigen hebben de fabriek in Seattle verlaten en zijn bezig met geïntegreerde systeemtests op de grond, terwijl de andere twee testvliegtuigen in de eindmontage zitten, aldus Boeing-ceo Dennis Muilenburg woensdag op een conferentie.

777X

De 777X-reeks volgt de huidige generatie 777’s op, met grotere vleugels, nieuwe motoren en een verlengde cabine. Naast de 777-9 komt er ook een kortere 777-8, vergelijkbaar met de bestaande 777-200. Emirates is in 2020 de eerste gebruiker van het vliegtuig. Lufthansa is tot dusver de enige Europese maatschappij die de Boeing ontvangt.

Langste

De Boeing 777X is het langste vliegtuig dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft gemaakt. Met een vleugelspanwijdte van 72 meter is het tevens ook het wijdste vliegtuig dat ze gebouwd hebben. In het vliegtuig is er ruimte voor 425 passagiers.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button