fbpx
AirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

KLM zet op twee routes geen 747 meer in

KLM haalt gedurende komend winterseizoen de Boeing 747 van twee routes, namelijk die naar Curaçao en Hong Kong, zo bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan Up.

Hong Kong

Op vrijdag 6 december zal een Boeing 747-400 voor het laatst tussen Amsterdam en Hong Kong vliegen. De vluchten die de ‘Queen of the Skies’ naar Hong Kong uitvoert worden dan door een ‘triple seven’ overgenomen. Op de vraag of de Jumbojet in het zomerseizoen van 2020 weer op de route wordt ingezet, ‘kan KLM nog geen uitspraken doen’, aldus de zegsman.

Curaçao

Ook op de route tussen Amsterdam en Curaçao wordt de 747 uit de lucht gehaald. In eerste instantie zou de Jumbo vanaf 29 maart niet meer naar het eiland vliegen, maar die datum is vervroegd naar 1 maart. De nog aan KLM te leveren Boeing 787-10 Dreamliners zullen de vluchten van de Jumbojet naar Curaçao overnemen.

Afscheid

KLM neemt in principe in 2021 afscheid van de Boeing 747’s in de vloot. In eerste instantie zou dat in 2020 zijn, maar dat is een jaar opgeschoven omdat de maatschappij pas later de beschikking krijgt over de A350. Halverwege april zwaaide KLM weer een Boeing 747 uit, waarmee de vloot nu nog tien jumbojets telt. Niet alleen KLM, maar ook Virgin Atlantic zal in 2021 afscheid nemen van de ‘Queen of the Skies’.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button