AirbusAirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa zegt oudste A320 gedag

Lufthansa heeft haar oudste Airbus A320 gedag gezegd. Het vliegtuig met registratie D-AIPA gaat na 30 jaar met pensioen, zo meldt de Duitse website Aerotelegraph.

Afscheid

Na 30 jaar trouwe dienst zal de eerste, en daarmee oudste, Airbus A320 van Lufthansa niet meer vliegen. In oktober 1989 werd het toestel door de Duitse maatschappij in dienst genomen, maar mocht het vliegtuig nog niet overal landen, de Berlijnse muur stond toen namelijk nog recht. Om precies te zijn vloog de Airbus 29 jaar en 7 maanden voor Lufthansa.

Finkenwerder

De laatste vlucht van de D-AIPA was er eentje van Frankfurt naar Hamburg en weer terug. Tijdens de terugvlucht vloog de A320 over het Airbus-vliegveld Finkenwerder. Daar werd het toestel niet gebouwd, dat was in het Franse Toulouse, maar tegenwoordig worden in de Duitse fabriek ook A320’s gebouwd.

Airbus

Lufthansa en haar dochtermaatschappijen hebben nog bestellingen uitstaan voor 99 vliegtuigen uit de Airbus A320-familie, daarvan bestaan de meeste toestellen uit A320neo’s en A321neo’s, maar zitten er ook nog vier A320ceo’s tussen, met CFM-56 motoren net zoals de D-AIPA. Dat Lufthansa nog ceo’s in de bestelling heeft staan komt omdat dat type vliegtuig sneller dan de neo’s geleverd kan worden. Hierdoor kunnen de ceo’s ingezet worden om eventuele operationele uitdagingen op te lossen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button