AirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVideoVideo opmerkelijk

Motor United Airlines-737 vat vlam in de lucht | Video

De linker-motor van een Boeing 737-800 van United Airlines vatte, na minder dan een minuut na takeoff, vlam in de lucht. Een passagier filmde het voorval.

Vlam

United Airlines vlucht UA132 was op weg van Honolulu op Hawaï naar Majuro op de Marshalleilanden, maar moest gedwongen terugkeren toen de linker-motor vlam vatte. De 737 met registratie N37281, met 141 passagiers en 8 crewleden aan boord, kon op één motor veilig op het Daniel K. Inouye International Airport van Honolulu landen. Niemand raakte gewond.

Video

Toen het vliegtuig op zondag 26 mei rond half acht ’s ochtends opsteeg, vloog na minder dan een minuut de linker-motor in brand. De piloten cirkelden daarna nog twee uur boven zee, voordat ze het toestel weer aan de grond konden zetten. Sommige passagiers konden omgeboekt worden op een andere vlucht dezelfde dag, anderen moeten nog tot vrijdag wachten voor een vlucht naar de hoofdstad van de Marshalleilanden. Hoe de brandende motor er vanuit de cabine uitzag is in onderstaande video te zien.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close