fbpx
InnovatieNieuwsProfessional

Start-up maakt waterstof-brandstofcel voor onbemande luchttaxi

Een Amerikaanse start-up, Alaka’i Technologies genaamd, heeft een waterstof brandstofcel ontworpen die een onbemande luchttaxi kan aandrijven, zo meldt de start-up.

Cel

De start-up uit Massachusetts heeft een waterstof-brandstofcel ontworpen die een onbemande, verticaal opstijgende, luchttaxi (eVTOL), de Skai genaamd, kan aandrijven. Met de duurzame brandstofcel zou de taxi zo’n 3 uur kunnen vliegen en een afstand van zo’n 480 kilometer overbruggen.

FAA

De Federal Aviation Administration, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, heeft al een maand of 10 de aanvraag van de certificering van de Skai binnen. Naar verwachting zal in 2020 de start-up de certificiering voor de luchttaxi ontvangen.

Skai

De Skai is een vliegmachine met zes motoren en propellers die bovenop het toestel gemonteerd zijn. De waterstof brandstofcel zal 450 PK genereren en daarmee de 1.812 kilo zware taxi voortbewegen. In het begin zal het voertuig nog bestuurd worden door een piloot, maar in de toekomst moet de taxi zichzelf besturen. Als alles volgens plan verloopt zal een eerste testvlucht binnen 5 tot 6 maanden plaatsvinden.

Skai ©Alaka’i Technologies

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button