fbpx
AirbusAirlinesBestellingenBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Filipijnse prijsvechter dicht bij bestelling Boeing of Airbus’

De Filipijnse prijsvechter Cebu Air is dicht bij de beslissing om een bestelling te plaats bij Boeing of Airbus, zo vertelt Lance Gokongwei, de ceo van de airline, aan Reuters.

Vlootuitbreiding

Cebu Air wil haar vloot uitbreiden met acht Airbus A330neo’s of acht Boeing 787 Dreamliners. Bij welke vliegtuigbouwer de Filipijnse maatschappij een order zal plaatsen wilde Gokongwei niet zeggen, wel dat ze dicht bij het plaatsen van de order zijn.

Levering

Als de order bij een van de twee vliegtuigbouwers geplaatst is, wil Cebu Air de bestelde toestellen in 2020 en 2021 ontvangen. Naast de order van acht vliegtuigen zou de maatschappij ook een koopoptie willen nemen op nog eens acht vliegtuigen.

A321neo

In januari van dit jaar nam Cebu Air de eerste A321neo voor de maatschappij in ontvangst. De airline plaatste een bestelling voor 33 Airbus A321neo’s. Ook worden er nog vijf A320neo’s van het Ierse vliegtuigleasebedrijf Avalon ontvangen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button