fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Nieuwe route naar de Kanaaleilanden geopend

Een nieuwe route is geopend tussen de Kanaaleilanden en de Engelse stad Southampton. Regionale luchtvaartmaatschappij Aurigny vliegt tweemaal daags tussen de twee bestemmingen, zo meldt de airline.

Route

Niet alleen tussen Southampton en het Kanaaleiland Guernsey is er een nieuwe verbinding opgezet door Aurigny, ook tussen de eilanden Guernsey en Jersey wordt twee keer per dag gevlogen.

ATR

De routes worden met een van de geleasete ATR’s uitgevoerd. Uiteindelijk zullen de routes overgenomen worden door de eerste van de drie gekochte ATR’s die Aurigny in augustus van dit jaar in ontvangst zal nemen.

Aurigny

Aurigny is een regionale vlieger met haar basis op het Kanaaleiland Guernsey. De maatschappij werd op 1 maart 1968 opgericht en voert zo’n 15.000 vluchten per jaar uit naar 11 bestemmingen, waaronder Londen Gatwick en Stansted, Manchester en Southampton. Ook vliegt de airline naar Grenoble in Frankrijk.

Vloot

De vloot van Aurigny bestaat uit acht vliegtuigen waarvan drie ATR 72-500’s, één ATR 42-500, één Dornier 228NG, twee Dorniers 228’s en één Embraer E195.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button