fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

United Airlines-ceo: niet alle reizigers zullen met MAX willen vliegen

Oscar Munoz, de ceo van United Airlines, vertelt tegen CNBC in een interview dat hij ‘zich geen enkele illusie maakt’ dat alle reizigers met de Boeing 737 MAX willen vliegen, zodra deze weer de lucht in mag.

Wachten

Munoz laat in het interview weten dat United zal wachten met het inzetten van de MAX, totdat ‘iedereen het er over eens is dat het veilig is om de MAX weer te gebruikten.’ ‘We gaan dit op een veilige manier doen’, aldus Munoz.

Transparantie

Om de reizigers gerust te stellen en goed te informeren vertelt Munoz ‘ongelofelijk communicatief en transparant naar alle klanten toe te zullen zijn. De eerste doelstelling is dat we moeten aannemen dat niet iedereen meteen met het toestel wil vliegen, of dat men überhaupt over de gebeurtenissen met de MAX heen zal komen.’

Grond

Vorige week liet United Airlines weten dat het nog tot 3 augustus 1.290 vluchten heeft moeten annuleren omdat de MAX nog steeds aan de grond staat. Sinds de vliegtuigen op order van de luchtvaartautoriteiten aan de grond moeten blijven staan, heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij meer dan 3.000 vluchten moeten schrappen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button