fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Wizz Air groeit op alle vlakken in afgelopen boekjaar

De Hongaarse low-cost maatschappij Wizz Air heeft in het gebroken boekjaar 2018-2019 op alle vlakken groei genoteerd, zo blijkt uit de jaarcijfers.

Groei

Zo noteerde Wizz Air een omzet van 2,31 miljard euro, tegenover 1,39 miljard het jaar daarvoor; een stijging van 16,9 procent. De nettowinst steeg met 6 procent naar 291,6 miljoen euro. Ook het aantal vervoerde passagiers steeg met 16,7 procent naar 34,6 miljoen reizigers en de vlootomvang groeide van 93 vliegtuigen in het vorige gebroken boekjaar naar 112 in het afgelopen jaar. Het personeelsbestand van Wizz zag ook een groei naar 4.550 werknemers, 14,5 procent meer dan vorig jaar.

Landen

In het jaarrapport staat ook het aantal routes die Wizz uitvoert vanuit verschillende landen. Op nummer één staat Polen met 148 verschillende routes, op twee Roemenië met 137 routes en op drie thuisland Hongarije met 81 routes. Helemaal onderaan staat Estland met één route. Naar Eindhoven vliegt Wizz onder andere vanuit Hongarije, Georgië en Polen.

Vloot

In het afgelopen boekjaar heeft Wizz twee A321neo’s, twaalf A321’s en vijf A320’s aan de vloot toegevoegd. Daarmee komt de totale vlootomvang op 112 toestellen uit.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button