AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘AirAsia in gesprek over aanschaf nieuwe A321XLR’

De Maleisische low cost-carrier AirAsia is in gesprek met Airbus over de aanschaf van de nieuwe A321XLR. Dat hebben twee bronnen rondom de onderhandelingen gezegd tegen persbureau Reuters.

Werving

Airbus is begonnen met het werven van klanten voor het nieuwe toestel in afwachting van een eventuele formele aankondiging tijdens de Paris Airshow in juni. Het is nog de vraag of de deal rond zal zijn voordat de luchtshow begint.

Bereik

De A321XLR heeft een nog groter bereik dan zijn voorganger. Het toestel moet plaats maken voor ongeveer tweehonderd passagiers. De verwachting is dat het vliegtuig in 2023 de lucht in moet gaan. Bij tweehonderd orders moet de productie van start gaan.

Grote klant

AirAsia is een van de grootste klanten van de A321neo, met honderd toestellen van dit type en 232 A320’s. Daarvan staan er ook nog 270 in bestelling. De long-haul tak, AirAsia X, heeft 66 widebody A330neo’s in bestelling staan en kondigde vorig jaar aan dit uit te breiden tot honderd toestellen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close