NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Canadese joint venture Airbus verandert naam

C Series Aircraft Limited Partnership (CSALP), de Canadese joint venture van Airbus, heet per 1 juni Airbus Canada Limited Partnership.

Wijziging

Met deze naamswijziging wil Airbus laten zien dat het een meerderheidsbelang heeft in het partnerschap, dat sinds 1 juli 2018 bestaat. Ook wordt het logo van Airbus aangenomen als enige visuele identiteit.

Naam

De nieuwe naam wordt de komende week doorgevoerd in alle documentatie en materialen. De Airbus- en Bombardier logo’s zullen wel naast elkaar worden blijven vertoond op de gebouwen in Mirabel, Québec.

Belang

Airbus nam vorig jaar een meerderheidsbelang van 50,01 procent van de aandelen in de CSeries. Bombardier en Investissement Québec bezitten respectievelijk ongeveer 34 procent en 16 procent. Destijds wijzigde Airbus de naam van de CSeries-vliegtuigen naar Airbus A220.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close