fbpx
Frequente reizigersNieuwsProfessionalVliegvelden

Klimaatactivisten willen Heathrow platleggen met drones

Klimaatactivisten dreigen luchthaven Heathrow plat te leggen met drones, tenzij de regering plannen voor uitbreiding van het vliegveld verwerpt. Dat meldt de BBC.

Acties

De protestgroep Extinction Rebellion is van plan om dit in juni één dag te doen en daarna tien dagen in juli, tenzij de regering de uitbreiding van de luchthaven stopt. Heathrow Airport noemt het plan ‘roekeloos’ en zegt dat het ‘levens in gevaar kan brengen’.

Vreedzaam

De actiegroep zegt in gesprek te zijn met leden om de actie te beginnen op 18 juni en daarna op 1 juli. Een woordvoerder van de activisten zegt ‘volledig toegewijd te zijn aan protest zonder geweld’ en dat ze ‘nooit de levens van passagiers zullen riskeren’ maar ‘in het kader van een beter klimaat vreedzame acties zullen uitvoeren’.

Vakantie

Een woordvoerder van Heathrow zegt het eens te zijn dat er wat aan het klimaat gedaan moet worden, maar dat daarvoor ‘een gezamenlijke constructieve oplossing moet komen’. Ook moet het volgens hem niet ten koste gaan van hard werkende reizigers die met een welverdiende vakantie gaan.

Straf

Charlotte Vere, minister van luchtvaart, zegt dat elke illegale activiteit moet worden aangepakt volgens de wet. “Het vliegen van drones rondom luchthavens is een serieus delict en het opzettelijk gebruik ervan door levens in gevaar te brengen kan een levenslange gevangenisstraf opleveren.” Ook zegt ze dat geen enkele regering zoveel heeft gedaan aan het reduceren van uitstoot als Groot-Brittannië en dat zij op het voorfront staan om klimaatverandering aan te pakken.

GroenFront

De Nederlandse actiegroep GroenFront ondersteunt de actie van Extinction Rebellion en zegt op Twitter dat hetzelfde ook op Schiphol, Lelystad en Maastricht airport zou werken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button