ColumnGoofLiefhebberNaast het nieuws

Oostwold airshow!

Precies vandaag, maar dan in 2015, vlogen we voor het eerst naar Vliegveld Oostwold met de O-2 Push Pull van onze roemruchte Stichting Postbellum.

Altijd weer opmerkelijk hoe groot Nederland is, als je met ruim 120 kts economy cruise tòch nog bijna drie kwartier over zeer gelijkvormige velden en dreven ronkt.  

Oostwold! Het vliegveld doet met recht een gooi naar de titel ‘Het Duxford van Nederland’. Al mag Hoogeveen met twee (!) Pietenpols, een 1944-Stinson en een Fokker D-XXI-in-aanbouw deze eretitel zeker ook claimen.  

Maar Oostwold heeft natuurlijk bijzonder goede papieren, met haar zeer originele P-51D ‘Damn Yankee’, een Stearman en een T-6. Alsmede de tweejaarlijkse Flying Legends Airshow, die binnenkort weer gaat plaatsgrijpen. Er wordt gefluisterd: grootser dan ooit.

Wij zullen er – deo volente, inshallah – ook present zijn met onze Yak-52 en de O-2 Suck ‘n’ Blow.

Om daar onder ons motto ‘Monstrare docere est’, stickers uit te delen aan kind, man en maagd en oude vrouwen.

En als u hier allemaal geen bliksem van begrepen hebt is het helemaal zaak om volgende week zondag als de donder af te reizen naar Oostwold!

Goof Bakker

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button