fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Ruimtevaartbedrijf medeoprichter Microsoft stopt ermee’

Stratolaunch Systems Corporation, het ruimtevaartbedrijf van Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, stopt er waarschijnlijk mee. Dat hebben vier ingewijden tegen persbureau Reuters gezegd.

Grootste

Het bedrijf ontwikkelde onder meer ’s werelds grootste vliegtuig (in spanwijdte) om satellieten en eventueel mensen het heelal in te kunnen sturen. Paul Allen overleed in oktober 2018 op een leeftijd van 65 jaar. In 2011 richtte hij Stratolaunch op.

Verkoop

Het bedrijf is onderdeel van Vulcan Inc, welke de mogelijkheid aan het onderzoeken zou zijn om verschillende delen van Stratolaunch te verkopen. Dat zegt één van de vier anonieme bronnen en een vijfde persoon tegen Reuters.

Operationeel

Het bedrijf zegt tegen Reuters nog geen uitspraken te doen en dat Stratolaunch operationeel blijft.

Eerste vlucht

In april dit jaar maakte het toestel van Stratolaunch de eerste vlucht. Op onderstaande beelden is de roll out van het toestel te zien.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button