fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

Veel Russische luchthavens krijgen nieuwe naam

Met een decreet van de Russische president Poetin krijgen veel nieuwe luchthavens een nieuwe naam. Hiermee wil hij beroemde Russen eren, zo melden diverse lokale media.

Tupolev

Afgelopen najaar konden inwoners bekende personen nomineren en stemmen op namen voor de ongeveer veertig luchthavens. Luchthaven Moskou Vnukovo (VKO) heet vanaf nu bijvoorbeeld naar vliegtuigbouwer Andrei Tupolev en vliegveld Sjeremetjevo is vernoemd naar de Russische dichter Aleksandr Poesjkin.

Kaliningrad

Over de naamswijziging voor de luchthaven van de Russische exclave Kaliningrad was enige onenigheid. Omdat de plek vroeger deel was van Duitsland wilden veel mensen het vliegveld vernoemen naar Immanuel Kant, wat leidde tot beschuldigingen over gebrek aan vaderlandsliefde. Uiteindelijk is de luchthaven vernoemd naar Elizabeth Petrovna. Haar leger veroverde de stad in 1758, maar vijf jaar later vertrok ze.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button