InnovatieKLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

KLM en TU Delft ontwikkelen nieuw vliegtuig

KLM en TU Delft werken aan een nieuw vliegtuigconcept dat een stuk zuiniger moet worden dan bijvoorbeeld de huidige Airbus A350. Voor het project werd zondag door beide partijen een overeenkomst getekend tijdens de IATA-conferentie in Seoul.

V
Kenmerkend voor het toestel is de V-vorm, waarin de cabine voor de passagiers en bemanning, het vrachtgedeelte en de brandstoftanks in de vleugels zijn geïntegreerd. 

Zuiniger
Door de vorm en gewichtsbesparingen moet het vliegtuig een stuk zuiniger zijn dan de bestaande verkeersvliegtuigen. Ten opzichte van de A350 verbruikt het toestel zo’n 20 procent minder brandstof, verwacht men. In eerste instantie wordt het vliegtuig gebouwd voor verbrandingsmotoren die op kerosine draaien. In de toekomst kan dit op een hybride-concept worden aangepast.

Prototype
Het ontwerp van de zogenoemde Flying-V is in een vergevorderd stadium. Al in oktober moet volgens de planning een prototype worden gepresenteerd. Tijdens de KLM Experience Dagen, in het kader van de 100e verjaardag van de maatschappij, zal het prototype worden gepresenteerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/