fbpx
InnovatieKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

KLM en TU Delft ontwikkelen nieuw vliegtuig

KLM en TU Delft werken aan een nieuw vliegtuigconcept dat een stuk zuiniger moet worden dan bijvoorbeeld de huidige Airbus A350. Voor het project werd zondag door beide partijen een overeenkomst getekend tijdens de IATA-conferentie in Seoul.

V
Kenmerkend voor het toestel is de V-vorm, waarin de cabine voor de passagiers en bemanning, het vrachtgedeelte en de brandstoftanks in de vleugels zijn geïntegreerd. 

Zuiniger
Door de vorm en gewichtsbesparingen moet het vliegtuig een stuk zuiniger zijn dan de bestaande verkeersvliegtuigen. Ten opzichte van de A350 verbruikt het toestel zo’n 20 procent minder brandstof, verwacht men. In eerste instantie wordt het vliegtuig gebouwd voor verbrandingsmotoren die op kerosine draaien. In de toekomst kan dit op een hybride-concept worden aangepast.

Prototype
Het ontwerp van de zogenoemde Flying-V is in een vergevorderd stadium. Al in oktober moet volgens de planning een prototype worden gepresenteerd. Tijdens de KLM Experience Dagen, in het kader van de 100e verjaardag van de maatschappij, zal het prototype worden gepresenteerd.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Henk Koopmans

Senior editor. Henk studeerde Transportation Engineering aan de Universiteit Twente en is met name geïnteresseerd in de luchtvaartoperatie. Henk heeft als doel om een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomst van deze branche.

Gerelateerde artikelen

Back to top button