AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Thai Smile voegt zich bij Star Alliance-netwerk

Luchtvaartalliantie Star Alliance heeft er een nieuwe partner bij. Thai Smile Airways wordt de nieuwe ‘Connecting Partner’ en draagt daarmee bij aan het Star Alliance-netwerk. De aanmelding werd tijdens de IATA-conferentie in Seoul goedgekeurd.

Lid
De maatschappij uit Bangkok wordt geen volwaardig lid van de alliantie. Het wordt de tweede airline die zich volgens deze constructie bij Star Alliance voegt; Juneyao Airlines was de eerste in 2017.

Samenwerken
De alliantie voegde het partnermodel in 2016 toe, naast het lidmaatschapsmodel dat al lange tijd bestaat. Het verschil met het volledige lidmaatschap houdt in dat een maatschappij slechts met drie andere airlines commerciële samenwerkingen aan hoeft te gaan. Alliantieleden moeten allemaal met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld middels codeshares.

Voordeel
Voor passagiers is het voordeel dat bijvoorbeeld bagage maar een keer ingecheckt hoeft te worden bij een vlucht met overstap. In 2020 zal het partnerschap van start gaan, zo is afgesproken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button