Editors choiceNieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol AirportToekomst NL luchtvaart

EasyJet bepleit minimum capaciteit vliegtuigen Schiphol

EasyJet pleit voor een minimum capaciteit voor vliegtuigen die op de piekmomenten mogen starten en landen op Schiphol. Dat is een van de beleidsvoorstellen die de maatschappij doet in het kader van de Luchtvaartnota en de toekomst van de Nederlandse luchtvaart.

Orly

Dat heeft easyJet laten weten. Volgens een woordvoerder van de op een na grootste maatschappij op Schiphol, zouden toestellen met minder dan 120 stoelen uit de pieken geweerd moeten worden. “Zo’n soort regel bestaat al op de luchthaven van Parijs Orly”, aldus de woordvoerder.

KLM

“De Airbus-toestellen van easyJet hebben allemaal een capaciteit van meer dan 160 stoelen”, voegt hij eraan toe. De Embraers van KLM bieden plaats aan 88 (E175) en honderd (E190) passagiers. EasyJet bepleit wederom dat de groei van Schiphol wordt begrensd aan de hand van milieu- en geluidsgrenzen in plaats van ‘een simpel aantal vliegbewegingen’. 

Vliegbelasting 

Verder zou easyJet graag zien dat een hoge bezettingsgraad wordt gestimuleerd. “Zodat elke vliegbeweging zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.” De voorgestelde vliegbelasting zou ook op basis van vliegbewegingen moeten worden geheven in plaats van per passagier. “Om zo efficiënter vliegen te belonen en een eerlijke verdeling van lasten tussen alle gebruikers van Schiphol.” 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/