fbpx
CorendonFinancieelNieuwsNL NieuwsProfessional

Eigenaar Sunweb koopt Corendon

De eigenaar van Sunweb, de Zweedse investeerder Triton, heeft de Nederlandse en Belgische activiteiten van Corendon overgekocht, zo meldt Corendon Holiday Group.

Verkoop

Corendon: Triton neemt de Corendon activiteiten over via Sunweb, waarvan de Zweedse investeerder de eigenaar is. ‘Finale overeenstemming is nog onderworpen aan toestemming van de Europese mededingingsautoriteit en het adviestraject van de ondernemingsraden van Corendon.’

Corendon

Verder laat de reisorganisatie weten dat ‘de verkoop van Corendon aan Triton betreft de Corendon touroperating activiteiten in Nederland en België, de backoffice afdelingen in Turkije en Corendon Dutch Airlines. Onder de verkoop vallen ook nog andere merken zoals Stip Reizen en GOfun. De airlines in Turkije en Malta en de hotels van Corendon Hotels & Resorts zijn geen onderdeel van de verkoop.’

Fundament

Steven van der Heijden, ceo van Corendon: ‘we zijn erg blij dat we Triton en Sunweb kunnen verwelkomen in ons bedrijf. Triton heeft in de afgelopen jaren veel kennis verworven over de Nederlandse en Europese reisbranche en we zijn er trots op dat ze onze meerderheidsaandeelhouder worden.’ Samen met het ‘sterke productportfolio’ van Sunweb in combinatie met de eigen airline van Corendon ‘creëert dit een krachtig fundament voor duurzame groei’, aldus van der Heijden.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button