FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Grote winstdaling luchtvaartsector verwacht

De luchtvaartsector staat een grote winstdaling te wachten. Dat is althans de verwachting voor het marktsegment dat zondag tijdens de IATA-top in Seoul werd gepresenteerd.

Winst
Naar verwachting wordt er dit jaar 21 procent minder winst geïncasseerd over de hele markt. Dit is het gevolg van stijgende olieprijzen en een uitbreidende handelsoorlog.

Kosten
Volgens de prognose komt de winst eind dit jaar uit op 28 miljard dollar. In december werd nog een winst van 35,5 miljard dollar verwacht. IATA-topman Alexandre de Juniac wijst op een toename van de kosten, waardoor het voor maatschappijen moeilijker wordt om winst te boeken. “Maatschappijen zullen dit jaar winst blijven noteren, maar moeten daarvoor extra inspanning leveren.”

Conflicten
Door de handelsconflicten tussen een toenemend aantal landen staat de sector onder druk. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld recentelijk de importtarieven van Mexicaanse goederen verhoogd. Voor de rest van het jaar zorgen dergelijke ontwikkeling voor een verdere verslechtering van de handel, zo stelt IATA.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button