fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘JetBlue in gesprek met Airbus over A321XLR’

Robin Hayes, de ceo van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue vertelt tegenover Reuters dat de airline in gesprek is met Airbus over de A321XLR, een nog te produceren variant van de A321neo.

Gesprek

‘We zijn bezig met de XLR te bestuderen, maar er is nog geen beslissing genomen over het toestel’, aldus Hayes. ‘We zijn nog aan het bekijken, áls we de XLR gaan bestellen, hoeveel toestellen dat zullen worden.’

Bestelling

JetBlue heeft al een bestelling uitstaan bij de Europese vliegtuigbouwer voor 85 Airbus A321neo’s. Dertien daarvan zijn al door jetBlue omgeboekt naar de A321neoLR, de langeafstandsvariant van het toestel. Deze wil de maatschappij gebruik om in 2021 de Atlantische Oceaan over te steken.

XLR

De A321XLR is een nog niet bestaande variant van de A321neo. In april van dit jaar gaf Christian Scherer, de nieuwe commerciële baas van Airbus Europa, een interview aan Reuters waarin hij hintte naar de bouw van de XLR.

JetBlue

JetBlue Airways is een Amerikaanse prijsvechter die in februari 2000 werd opgericht. De vloot bestaat uit 253 vliegtuigen waarvan 130 Airbus A320’s en 63 A321’s. Los van de Airbus-toestellen vliegt jetBlue ook nog met 60 Embraer E190’s.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button