fbpx
Editors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

KLM voert aantal vluchten Mumbai op naar dagelijks

KLM voert de frequentie van het aantal vluchten naar het Indiase Mumbai geleidelijk op naar dagelijks. Dat bevestigt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd.

Dagelijks

Met ingang van 2 september wordt het aantal vluchten opgevoerd van drie naar vier per week. Vanaf 30 september wordt dat verder verhoogd naar vijf vluchten per week. “En vanaf 28 oktober vliegen we dagelijks van Schiphol naar Mumbai”, aldus de woordvoerster. 

787-10

De KLM-vluchten naar Mumbai zijn nu nog op de maandag, vrijdag en zondag. Vanaf 2 september komt de donderdag erbij, vanaf 30 september de woensdag. “Tot en met 28 september zet KLM de 787-9 in”, zegt de woordvoerster. “Vanaf 29 september wordt het op de donderdag en zondag de Boeing 787-10.” De grotere variant van de Dreamliner, in ieder geval tot het eind van het seizoen.

Jet

KLM geeft onder andere met het opvoeren van de frequentie naar het Indiase Mumbai invulling aan het gat dat is ontstaan door het wegvallen van de partner van Air France-KLM, Jet Airways. Deze maatschap staakte medio april alle vluchten en werd op 21 mei failliet verklaard door de rechtbank van Noord-Holland. 

Bangalore

Eerder kondigde KLM al aan in de winter, vanaf 28 oktober, een route naar Bangalore te openen. Ook een voormalige Jet-bestemming. Jet vloog daar dagelijks op, KLM vooralsnog drie keer in de week. De frequenties naar Delhi, waar zowel KLM als Jet dagelijks op vlogen, blijft volgens de KLM-woordvoerster op zeven dagen in de week. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button